vineri, 8 iunie 2012

"Copilarim in Dulcea Mea Casa" - 02. Biba/Bocă

Buna! Este vineri - ziua in care eu propun tema pentru jucaria pe care urmeaza sa o realizam in "Maratonul Jucariilor". Biba este papusica mea - o am de cand eram mica si o pastrez cu mare drag si acum. M-am gandit la ea si surpriza! Cand i-am spus Oanei am aflat ca si ea a avut una, doar ca pe bleu - Bocă. Si astfel am hotarat sa realizam doua mini - papusele ( evident pornind de la tiparul initial ele pot fi facute la dimensiunea dorita de fiecare). Eu am ales sa lucrez cu fetru - Oana cu material buclat. 


Tinerica din imaginea de mai sus a fost sursa inspiratiei pentru mine. Sincera sa fiu nu stiu care era numele, sau daca avea un nume papusa. Pe a mea o cheama dupa cum v-am mai zis Biba. Nu mai are snuruletul original (cu pampoane), asa ca i-am daruit un snur mai gros de "martisor" pentru moment. 
Revenind la proiectul meu - asa cum v-am povestit si aici "Copilarim in Dulcea Mea Casa" - 01. Cubul, detalii despre papusa (tipar, mod de lucru, amanunte) veti gasi mai multe in carticica :D. Din punct de vedere al dificultatii, as spune ca sub supravegherea unui adult jucaria poate fi realizata si de copilasi cu varste peste 5 ani (evident am pus varsta pe care o consider eu minima, ea poate diferi in functie de fiecare copilas in parte :P). 


Iat-o si alaturi de prietenele ei in casuta! Poate sta, isi poate misca manutele si are putin peste 15 cm inaltime. Nu are parti care sa puna probleme de siguranta copiilor mai mici (eventual se poate pune deoparte snuruletul de la gat).
Va invit sa vizitati blogul Oanei (DulceaMeaCasa) - pentru a afla mai multe despre Bocă - este un el foarte cochet si frumusel!! Eu il ador si Biba este foarte fericita pentru ca i-a oferit o floricica;)).
Toate materialele folosite la realizarea acestor proiecte sunt noi, achizitionate de noi special pentru aceste jucarii. Modelele, modul de realizare si observatii interesante le veti putea gasi in carte. Iar daca va plac foarte mult jucariile realizate de noi - vom crea  Biba/ Boca in editie limitata, special pentru voi!

10 comments :

Gianina spunea... [Raspunde]

Draga mea,ce surpriza!Si eu am avut o papusa asemanatoare si ii ziceam "Rotunjica"...nu mai stiu de ce...la un moment dat am vazut-o aruncata pe la bunici,nici nu stiu daca mai e,dar am avut parte de o surpriza ca fetita mea a primit una identica...blonda,cu hainute rosii...persoana respectiva mai avea una cu hainute ale dar pe aceea a pastrat-o desi ea are baiat(acum de insurat,hi,hi)...
In alta ordine de idei imi place papusica ta,cat si a Oanei...amintesc de copilarie...
si ,sa stii ca fetita mea joaca sotron,a invatat si baiatul si eu m-am jucat cu ei...

ghemulet spunea... [Raspunde]

Ce fain ti-a iesit...si imi place ca incet incet umpli casuta de prieteni :...felicitari

copilarim spunea... [Raspunde]

@Gianina ma bucur tare mult ca iti plac Gianina!! :D Sotronul e minunat!! Ca sa nu mai zic ca am un gand sa joc "elasticul"=))

copilarim spunea... [Raspunde]

@ghemulet:) da, era foarte goala asa ca am adus prieteni ;))!! iti multumesc:P

DulceaMeAcasa spunea... [Raspunde]

buna dragele mele. am venit sa vad ce mai faceti. va aduc ganduri bune si imbratisari calde. cu drag, Boca (:P)

copilarim spunea... [Raspunde]

@dulceameacasa Boca ... ce fericit esti tu acolo cu atatea fete:D

Deea spunea... [Raspunde]

pe-a mamei mele o cheama Maria...o ami avem si acum. noi am fost tare atasate de Maria....

copilarim spunea... [Raspunde]

@Deea
Tot rosie? sau albastra ? sau...? Si eu sunt tare atasata de Biba.. :D de amandoua bibele acum;))

Micaela Gh spunea... [Raspunde]

Minunata papusica!!!!!Si eu am pastrata o papusa care seamana cu ale voastre doar ca are blanita alba :)Nu mai stiu ce nume avea :(
Abia astept carticica voastra,deja e in plan pentru cadouri:):)Mult spor!

copilarim spunea... [Raspunde]

@micaela gh Tare mi-ar placea sa vad cum sunt cele albe... Eram foarte micuta cand am primit-o (din culise am mai vaut una si se pare ca am reusit performanta sa o pierd asa ca asta e a doua luata la foarte scurt timp dupa prima ca.. "suferea" copilul). Imi amintesc insa librariile de pe vremuri - mi se parea mult mai frumoase si spatioasa.. chiar daca nu aveam "barbie" si alte chestiuni "colorate" cred ca aveam multe alte lucruri mult mai frumoase:D.

Trimiteți un comentariu