luni, 24 septembrie 2012

Lioara

Buna:)!!
In sfarsit reusesc sa va scriu despre papusica Lioara pe care i-am facut-o cadou lui mami fix acum 2 luni. Imi doream de mult timp sa incerc sa fac o papusica pornind de la un model realizat de Beth Webber. Ii indragesc creatiile foarte, foarte mult si am gasit ocazia perfecta pentru a incerca modelul papusicii inspirate de Bleuette
Daca nu stiti cine este Beth Webber, va invit sa cititi interviul realizat pentru Revista Atelierul, iar daca ati dori sa fac un tutorial trebuie sa cititi pana la final articolul - veti vedea de ce:P.
Papusica are aproximativ 20 cm (chiar mai mult). Eu am lucrat cu bumbac.. nu stiu cum ar merge cu acril, dar intentionez sa aflu (bumbacul se lucreaza mai greu, este mai pretentios:P, desi eu il ador la micuteniile pe care le creez). Modelul pe care il gasiti pe blogul lui Beth este scris pentru un fir mai grosut.
Nu am avut ochi de sticla asa ca am improvizat cu niste nasturei minunati primiti cadou de la Florentina (:D) si pe care i-am "pictat" cu ultimele suflari ale markerului meu negru credincios. Sunt cusuti pe fetru si apoi de cap. Peruca este facuta din ata. Este detasabila... Sper sa fac rost de niste fire pe gri potrivite ca sa crosetez o peruca altfel:D..... hainutele sunt jumatate crosetate, jumatate lucrate din fetru.
Povestea e simpla. Mami a avut o papusa pe nume Lioara. Avea hainute verzi, ochii gri si parul tot gri. Am vrut sa i-o crosetez in amintirea acelei papusi:). Mai sus este alaturi de celelalte doua cadouri (felicitarea si gentuta). Papucii imi plac exetrm de mult.. bine imi place cutotul.

Beth are niste modele foarte faine de lenjerie, dar eu eram pe fuga, asa ca am improvizat ceva: o bluzita si niste pantalonasi simpatici, crosetati din fir alb de bumbac (ceva mai subtire decat cel folosit la corp). Costumasul este retro, a la anii 80. culmea mami chiar are ceva in genul acesta. S-a nimerit.
Cutia am reciclat-o. Am primit un bonsai frumos (mama de fapt) si mi-a placut tare mult cutia. A fost perfecta pentru papusica - am aranjat-o si iata rezultatul:



Daca aveti vreo preferata intre papuselele realizate de Beth. dati-mi de stire. Eu oricum vreau sa mai incerc modelele si asa as avea un motiv in plus. Tot am promis tutorial, nu?:)
Imi puteti scrie aici, sau pe mail, cu link catre model, sa stiu.:D

4 comments :

ghemulet spunea... [Raspunde]

Ce draguta este...toate papuselele tale amigurumi au ceva diferit la ele....sunt unice....Imi plac tare tare mult

copilarim spunea... [Raspunde]

@ghemulet Ma bucur ca iti place:)!! Modelul corpului nu imi apartine - a fost foarte interesant de lucrat:D. Modelul era conceput pentru un fir mai plin nu bumbac, am avut emotii:D Dar a iesit frumos.

Angi spunea... [Raspunde]

Esti extraordinara cu papusicile astea ale tale.Toate sunt f.frumoase.I-a placut mamei surpriza? Sigur ca da.Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@Angi
Multumesc mult:). da, i-a placut.. desi nici acum nu a apucat sa se uite cu atentie la ea. Abia astept sa terminam curatenia si sa ne asezam putin.. :). Ca sa se uite pe indelete.

Trimiteți un comentariu