duminică, 21 octombrie 2012

Storia di un pupazzo di neve (Povestea papusii de zapada)

Buna:)! La rand a venit azi o poveste cu.... zapada:). Afara in schimb este soare si frumos si char ma bucur :). O zi de toamna placuta! Dar... sa ne uitam la povestea desen de azi:




video via youtube


Rezumat:

Ninsoarea abundenta si viscolul de afara ii tin in casa pe Violet si fratele sau. Cei doi par a-si dori ca zapada sa nu fi existat. Isi schimba parerea imediat ce furtuna de zapada inceteaza si soarele lumineaza frumoasa plapuma alba asternuta pe jos.
Cei doi iubesc zapada si o considera dar de la Dumnezeu pentru ei - ca sa se joace cu ea. Violetei ii vine ideea sa faca o papusa de zapada cu care sa se joace impreuna. Cei doi copilasi incep sa modeleze zapada si sub privirile mamei lor, care se afla in casa, acestia creaza o papusa care semana foarte bine cu o fetita.
Cand mama lor era ocupata cu lucrul de mana si ultimele sclipiri ale soarelui atinsera papusa fetita de zapada, se petrecu ceva minunat. parul acesteia parea de aur si ea parea o fetita adevarata. Cei doi se gandira ca poate, daca o vor saruta, buzele acesteia se vor inrosi...Nu se intampla nimic dar, cand veni randul papusii sa ii pupe... se intampla ceva miraculos: un vant ivit de niciunde se starni si mama vazu de la geam cum cei doi copilasi se joaca alaturi de o fetita imbracata cu hainute subtiri care baleta foarte frumos. Ei nu-i veni sa creada ca aceea era creatia copiilor, desi vazu ca papusa lipsea.
Tatal venea de la munca si vazand fetita care dansa in rochita insista sa o aduca in casa, pentru a se incalzi. Degeaba copiii il implorara sa o lase afara, mama fu si ea de parere sa o lase afar.... tatal, un om cinstit si corect, nu putea crede in ceea ce i se spunea, in lucruri fermecate.
Vru sa mearga in vecini sa vada daca cineva stie cine sunt parintii fetei, dar auzi copiii plangand. Cand se uita pe scaunul unde statea fetita vazu putina zapada care se topea.. Cu toate acestea el pleca sa caute in continuare. In timp ce mama strangea apa de la zapada topita, cei doi frati se uitau afara la zapada amintindu-si de surioara lor de zapada... S-au hotarat sa nu mai faca alta papusa... pentru ca ar fi fost mult prea tristi daca si aceea ar avea aceeasi soarta.

0 comments :

Trimiteți un comentariu