duminică, 4 noiembrie 2012

Il lupo e i 7 capretti (Lupul si cei 7 iezi)

Zi cu soare si cu o poveste pe care probabil ca o stiti in varianta cu 3 iezi:). Dar sa vedem despre ce este vorba !!




video via youtube


Rezumat:
Mama capra avea 7 iezi frumosi si jucausi. Cel mai mic dintre ei avea ceva greutati in a tine pasul la joaca - nu reusea sa sara peste gropi sau obstacole, dar era foarte iscusit in a se ascunde! Gasea loc bun de ascuns langa o piatra sau sub palaria unei ciuperci...
Cei mici erau fericiti jucandu-se toata ziua si avand o mamica buna, care ii ingrijea. Mezinul dormea inca intr-un patut mic langa balasoarul pe care lucra mamica sa, in timp ce fratii sai aveau un pat mare si confortabil.
Intr-o dimineata mamica pleca la oras sa cumpere ceva. Ea le spuse iezilor sa fie atenti sa nu deschida usa lupului cel rau. Intrebata fiind cum il vor recuoaste pe acesta, ea le spuse ca are vocea rea si picioare negre. Dupa ce isi lua la revedere de la copilasi, mama capra pleca in oras.
Lupul, pandind de dupa un tufis, se si infiinta in fata usii. mezinul alerga sa ii deschida , dar fratii sai il oprira, recunoscand vocea cea rea a lupului. Desconsiprat, lupul isi drese vocea si se intoarse la iezi. De data aceasta picioarele il dadura de gol. Dupa ce facu o "baie" de faina, albindu-se din cap pana in picioare, lupul sosi victorios la usa. De data aceasta reusi sa ii pacaleasca pe micuti si ii inghiti pe cei 6 mai mari cat ai spune... "ied" :P. Mezinul se ascunse in ceasul din casa si fiind micut nu fu gasit. Lupul pleca pe camp unde adormi cu burta plina.
Intoarsa acasa mamica il gasi doar pe mezin. Acesta ii povesti ce s-a intamplat si plecara impreuna pe urmele lupului. Il gasira tolanit pe un deal... si capra isi salva copilasii cu ajutorul unei foarfeci. Ea taie burta lupului, apoi au umplut-o cu pietre si cusut-o la loc. A doua zi, insetat, lupul se duse la fantana in care cazu...
De atunci nu s-a mai auzit de lupul cel rau si iezii au trait fericita alaturi de mamica lor.

1 comments :

iuliana spunea... [Raspunde]

Povestea, ciudată. Desenul, stupid (ca să nu spun altceva).

Trimiteți un comentariu