duminică, 25 noiembrie 2012

Il pifferaio magico (Cantaretul din flaut fermecat)

Buna:)! Astazi ne uitam la un animat al carui protagonis este un cantaret din flaut. Cantecul sau este fermecat - ce se intampla cand promisiunea facuta nu este tinuta? Aflati din filmulet.




video via youtube


Rezumat:
Pe vremuri, cand televiziunea si radioul nu existau, oamenii ascultau muzica acelor cantareti care colindau lumea in lung si-n lat. Personajul povestii de astazi, un cantaret din flaut, poposeste intr-un oras sperand sa gaseasca oameni ospitalieri si sa fie rasplatit pentru cantecul sau. Cu toate acestea nimeni nu il baga in seama.
Cantaretul iese din oras si observa ca la auzul cantecului sau din flaut, toti locuitorii unui satuc il urmeaza cantand si dansand. Cand intra din nou in oras, realizeaza ca este singur. 
Orasul a fost napadit de soareci. Erau peste tot si nici macar armata mobilizata de primar nu a putut tine piept invaziei. Cantaretul se ofera sa ii scape de soareci, urmand ca apoi sa fie rasplatit. Primarul ii promite ca il vor rasplati, dar cand cantaretul pleaca, primarul si locuitorii hotarasc sa nu ii dea nimic.
Cu ajutorul flautului. cantaretul scapa orasul de soareci si apoi se intoarce la primar sa isi primeasca recompensa. Acesta ii multumeste si cand muzicantul il intreaba cum ramane cu recompensa, il da afara.
Cantaretul se hotaraste sa le dea o lectie acelor oameni egoisti si rai care nu stiau sa respecte cuvantul dat. Cu ajutorul flautului el pleaca alaturi de toti copiii din oras, lasand in urma doar un copilas care sa povesteasca ce s-a intamplat. Cand locuitorii urmau sa invete sa isi respecte promisiunea si sa nu mai fie egoisti si rai, toti copiii se intorceau acasa.

0 comments :

Trimiteți un comentariu